top of page

Voor auteurs

Hoe kunnen wij helpen?

Als (beginnend) schrijver kun je ervoor kiezen je manuscript in eigen beheer uit te geven óf via een van de vele online uitgevers. Dan is een goede redacteur onmisbaar. Maar ook wanneer je je manuscript bij een gevestigde uitgever onder de aandacht wil brengen is het aan te bevelen om éérst een redacteur in te schakelen! 

 

Wij kunnen (een deel van) je manuscript globaal beoordelen, waarbij je heldere feedback en bruikbare adviezen krijgt óf je verhaal volledig inhoudelijk (én tekstueel) redigeren. Mocht je manuscript nog in de steigers staan, dan begeleiden we je bij het schrijfproces.

 

Wij zijn als redacteuren niet per definitie de laatste schakel. Werk je met een (gerenommeerde) uitgever, dan is het heel gebruikelijk dat er meerdere redactierondes plaatsvinden. Daarna schakelt de uitgever nog een corrector én persklaarmaker in, voor de laatste checks!

Manuscriptbeoordeling
en feedback

 

Jij stuurt ons je manuscript (of een deel daarvan) toe en wij beoordelen je verhaal globaal op inhoud, structuur en stijl.

Past het vertelperspectief, zit er voldoende tempo in je verhaal en is het qua stijl origineel geschreven? Hoe zit het met de spanning en de personages? Is het verhaal overtuigend uitgewerkt en geloofwaardig, de opeenvolging van de gebeurtenissen logisch? Etc.

 

We delen onze leeservaring met je en geven voorbeelden. Tevens laten we je weten op welke punten winst valt te behalen. Onze feedback ontvang je per mail. Indien gewenst lichten we dit in een gesprek nader toe.

Het tarief voor feedback op een deel van je

verhaal (max. 30 pagina's) is: € 95,-

Voor een volledig manuscript is dat: € 275,-

tot maximaal 50.000 woorden, daarna voor elke 1000 woorden meer € 5,- extra. 

Wij kunnen je manuscript ook proeflezen!

Inhoudelijke redactie van

je manuscript

 

Jij stuurt ons je volledige manuscript toe en wij gaan ermee aan de slag, zowel tekstueel als inhoudelijk.

Nu kijken we specifieker naar je verhaal, de spanningsboog en de personages, maar we letten vooral op vorm en stijl. Is het beeldend en zintuiglijk geschreven, hoe zit het met de zinsopbouw, is er voldoende afwisseling in woordkeuze, zijn er inconsistenties? Etc.

Taal- en spelfouten, foutieve interpunctie of feitelijke onjuistheden nemen we mee (met 'wijzigingen bijhouden'), verdiepende vragen en suggesties voor verbeteringen staan als opmerkingen in de kantlijn.

Het ene manuscript is het andere niet. Afhankelijk van de kwaliteit (mate waarin moet worden ingegrepen) van je verhaal brengen wij € 10,- tot € 15,- per 1000

woorden in rekening.

Schrijfbegeleiding

 

Heb je een idee voor een manuscript, maar moet je nog beginnen met schrijven óf heb je hulp nodig, dan begeleiden we je.

We zien erop toe dat de rode draad helder is en de verhaallijn boeiend. Dat de personages voldoende zijn uitgewerkt en structuur en plot voor de juiste mate van spanning zorgen. We denken eventueel mee over een pakkende titel en een logische hoofdstukindeling.

 

Ook kijken we samen naar vorm en stijl. Gaat  het om een roman of een autobiografie? 
Komt je verhaal het best tot zijn recht in de tegenwoordige tijd of juist in de verleden tijd? Welk vertelperspectief kies je? Etc.

In dit geval werken we met een vast tarief à

€ 65,- per uur.

We stemmen daarbij af op jouw manuscript (qua omvang/aantal woorden en intensiteit/ frequentie van de begeleiding).

bottom of page